Nøk Nett blir Klive

Nord-Østerdal kraftlags nettselskap skifter navn fra NØK Nett AS til Klive AS. – Vi er pålagt å skifte navn av NVE, forteller daglig leder Frode Eggestad.

Vi som eier strømnettet skal være helt nøytrale og skal ikke kunne kobles til andre selskap, forteller daglig leder Frode Eggestad. – Det har vært vanskelig å finne et nytt navn på et selskap som er så etablert og kjent som NØK. Men vi skal fortsatt holde fokus på å sikre stabil strømforsyning i hele regionen, sier Eggestad.

For å innfri kravene i Forskrift om nettregulering og energimarkedet fra NVE, må nettselskapet endre navn og logo slik at det ikke kan forveksles med andre selskap. Klive AS eier og drifter strømnettet i Nord-Østerdalen, mens Nord-Østerdal kraftlag SA (NØK) er morselskapet som også eier og har eierandeler i flere selskaper som NØK Biovarme, NØK Eiendom med flere.

Klive-montor-klatrer-opp-stolpe-alvdal-12
Mange tenker nok på montører som klatrer i stolper når vi snakker om nettselskaper, og «å klive» er et dialektuttrykk de fleste kjenner til.

Hvorfor Klive

Mange tenker nok på montører som klatrer i stolper når vi snakker om nettselskaper  – Vi synes Klive er beskrivende for både hvem vi er og hva vi gjør. Den som kliver er på tur opp og frem, selv om det er krevende og til tider vanskelig og tøft. «Å klive» er også et dialektutrykk de fleste i regionen kjenner, forklarer Eggestad.

 – I disse dager vil folk se vår nye profil på biler og bygg. Nettsidene som før var noknett.no blir til klive.no. Omprofileringen vil ta litt tid, vi klarer ikke å endre alt over natta. Folk vil fortsatt se NØK Nett en stund til, og vi skal sørge for at de som vil finne oss på nett, automatisk skal bli ledet til våre nye nettsider og e-poster, kan Eggestad fortelle.

God vaktberedskap

Nettselskapet Klive har 37 ansatte, fordelt på montører og planingeniører. En del administrative tjenester blir håndtert av morselskapet. Klive har hovedkontor, lager og driftssentral på Tynset, og montøravdelinger i Alvdal og Rendalen. Nettet overvåkes hele døgnet, hele året, av vaktmannskap ved alle lokasjonene. Det sikrer rask uttrykning ved eventuelle feil og strømutfall.

Klive bygger mye nett

– Vi i Klive AS bygger mye nytt nett i disse dager. Flere setergrender og hytteområder har fått strøm og fiber nå i sommer, og Klive fortsetter med flere utvidelser av nettet neste år. Høstdalen i Alvdal og Vangøftdalen i Dalsbygda får snart strøm, og Aumdalen i Tynset har fått strøm i det siste. Dette er viktig bærekraftig infrastruktur til glede for seterbruk og hytter, forteller Eggestad. – Vi er eid av abonnentene og skal fortsatt bygge nett til beste for hele regionen, avslutter han.

Bilde av Klive sitt dekningsområde/områdekart, laget av Haus byrå
DEKNINGSOMRÅDE: Klive har strømnett i Os, Tolga, Tynset, Alvdal, Folldal, Rendalen og Stor-Elvdal, og områdekartet har blitt en del av profilen.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Frode-eggestad-dagligleder-klive-kvadratisk

Frode Eggestad, daglig leder
Telefon: 916 45 900
E-post: frode.eggestad@klive.no

Montører fra Klive AS foran firmabil. Logo og profil laget av Haus Byrå
Logo og visuell profil er laget av Haus Byrå, og film og foto er laget av MarketMap.