Linjebefaring med helikopter (og droner)

Dersom værforholdene tillater det, planlegger vi å starte årets toppbefaring av høyspentnettet den 8. april. Befaring i 2024 vil foregå i Rendalen og vil ta 2 til 3 dager.

Befaring i 2024 vil foregå i Rendalen og vil ta 2 til 3 dager. Dette året vil Helitrans være ansvarlig for utførelsen av befaringen, hvor helikopteret vil fly lavt over og langs linjene. Ved toppbefaring vil helikopteret (eller en drone) inspisere hvert mastepunkt grundig. Det blir tatt bilder av hver mast fra flere sider, derfor vil helikoptret fly i «sikk-sakk» langs linjene. I henhold til vær- og vindforhold vil det foretas løpende vurderinger av hvor i Rendalen befaringen skal gjennomføres fra dag til dag

Viktig informasjon om utegående dyr

Det er av stor betydning at alle våre kunder er informert og klar over aktivitetene knyttet til helikopterbefaringen av høyspentnettet. Dette gjelder spesielt eiere av utegående dyr. Disse oppfordres til å gi oss informasjon om hvor disse finnes, slik at vår helikopterpilot kan legge inn områdene som «vær-varsom områder». 

Vi ber om forståelse for at vi ikke kan ta hensyn til hunder, katter eller andre små husdyr, samt at dette også gjelder for jegere som ferdes i skog og mark.

Tilbakemelding om områder med utegående dyr kan sendes til post@klive.no , ved å ringe telefonnummer 62 700 710 eller fylle ut skjema under.

Vi ønsker helst et kartutsnitt over området (adresse, gårds og bruksnummer), hvilken type dyr det dreier seg om og hva vi bør ta hensyn til.